Museum

In het museum staat een prachtige collectie oude landbouwwerktuigen, ooit verzameld door tuinder Ben Buter uit Tuitjenhorn, die het aan de vereniging schonk. Piet Blankendaal (een vriend van Ben) liet in het door de Blanckendaellstichting opgerichte dierenpark speciaal voor deze verzameling een museum bouwen, dat beheerd wordt door de historische vereniging.

520

Behalve de werktuigen zijn er ook voorwerpen uit het dagelijkse leven te vinden, zoals wastobbes, bedstede, keukengerei, kleding, timmermansgereedschap enzovoort. Verder is er een oude smidse ingericht, een complete huiskamer en nog veel meer. Door schenkingen van derden wordt de collectie van tijd tot tijd uitgebreid en of gewisseld.

Op de computers in het museum – die de bezoeker zelf kan bedienen - staan talloze oude foto’s van alle dorpen uit Harenkarspel. Voor kinderen is er een speurtocht uitgezet, die gratis verkrijgbaar is bij de suppoosten.

519

Openingstijden

Vrijdag, zaterdag van 13.00-17.00 uur en zondag van 12.00-17.00 uur. Tijdens schoolvakanties iedere dag van 13.00-17.00 uur en zondag van 12:00 uur tot 17:00 uur. Om het museum te kunnen bezoeken heeft u een toegangskaart voor het park nodig. Die is te verkrijgen bij de receptie op Veilingweg 9 te Tuitjenhorn.

517

Wisseltentoonstelling

In het museum wordt ieder jaar ook een tijdelijke tentoonstelling ingericht. Vanaf 1 januari 2019 is dit ‘Goed Speelgoed’, met prachtige antieke poppen, spelletjes, kinderboeken, wandelwagentjes, fraaie poëziealbums, kinderserviesjes, foto’s en ansichtkaarten uit de periode 1900 - 1960. Geweldig leuk voor volwassenen én kinderen!.