Het museum

De prachtige collectie oude landbouwwerktuigen in dit museum is ooit verzameld door tuinder Ben Buter, die zijn collectie later aan de Historische vereniging Harenkarspel schonk. Piet Blankendaal (een vriend van Ben) liet speciaal voor deze verzameling een museum bouwen in het Van Blanckendaell Park. Dit museum wordt beheerd door de historische vereniging, die de collectie in de loop der jaren steeds meer heeft uitgebreid.

Harenkarspel in beeld

Op een informatiezuil in het museum – die de bezoeker zelf kan bedienen – staan talloze oude foto’s en films van alle dorpen, gehuchten en buurtschappen uit de voormalige gemeente Harenkarspel.

20 april 2020

Wat is dit?

In ons museum staan honderden interessante agrarische en huishoudelijke voorwerpen. Op deze plek laten we er iedere week een zien. Klik op de knop ‘Lees verder’ voor een uitleg over waar dit voorwerp vroeger voor gebruikt werd en hoe het werkt. Veel plezier ermee!

Lees meer

Vrijwilligers

In het museum is er van alles te doen: van onderhoudswerkzaamheden aan werktuigen tot het inrichten van tentoonstellingen, het ontvangen van bezoekers en het geven van rondleidingen.

Bent u op zoek naar een leuke vrijetijdsbesteding waarbij u met allerlei mensen in contact komt en wilt u op vrijwillige basis een aantal uren per maand bij het museum betrokken zijn?

Stuur dan een e-mail naar hisverhar@live.nl

logo Reacties van enkele bezoekers
tech: dodo.nl | design: studioviv.nl